2010. január 8., péntek

A plasztikai sebészet...

A plasztikai sebészet egyre szélesebb körben terjed hazánkban is. A plasztikai műtétek ára azonban nem olcsó, az elmúlt évek során az árak nem sokat változtak. Annak oka, hogy egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez, azaz hogy az orvostudomány rengeteget fejlődött az évek során. Új precíziós eszközök, valamint új módszerek születtek. Ennek révén sokkal biztonságosabbá váltak a plasztikai műtétek, valamint az eredmények is jóval szebbek és meggyőzőbbek mint korábban. A plasztika lehet pl. arc plasztika, has plasztika, mellplasztika, orr, vagy fül, vagy szájplasztika és még sorolhatnánk. Gyakorlatilag minden átműthető manapság a testünkön.

A hasplasztika elsősorban a nők körében elterjedt, de férfiak is végeztetnek ilyen beavatkozást a testükön. A szülés után szoktak a nők a legtöbbször ezen műtétre jelentkezni, ugyanis a terhesség során a bőr kitágul a hason, és meglazulhat. A kitágult és megnyúlt bőrt, a műtét során eltávolítják. Ha valaki túlsúlyos és hirtelen fogy sok kilót, akkor is jelentkezhet ez a probléma. A bőr ilyenkor is kinyúlt és ráncossá válik, amelyet plasztikai műtéttel a plasztikai sebész eltávolít. A zsírleszívás is gyakran alkalmazott beavatkozás. Egy csövön át ilyenkor a felesleges zsír réteget leszívatják a páciensről. Egy alkalommal azonban nem szabad egyszerre túl sok zsírszövetet eltávolítani, ugyanis veszélyes lehet.

A nők körében a leggyakoribb a mellplasztika. A mellplasztika különféle lehet. Lehet mellnagyobbítás, vagy mellkicsinyítés, vagy egyéb mellkorrekció. A harmonikus női test alapja, a szép mell. Nem mindenki születhet jó adottságokkal, éppen ezért találták ki a mellnagyobbítást. A mell nagyobbítása protézis beültetésével történik, azaz szilikon ültetnek be a mell szövetei alá. Az implantátum természetesen teljes mértékben biztonságos. Ez egy zselészerű, speciális anyag. Ez egy CE minősítésű nyugat európai protézis, amelyeknek a párja 250-400ezer Ft között mozog kb. A protézis mérete más és más lehet. A műtétet megelőzően a páciensnek egyeztetni kell a plasztikai sebésszel, hogy mit is szeretne pontosan. Ezt követően méreteket vesznek a mellről, valamint a páciens kiválaszthatja a neki megfelelő és szimpatikus méretű mellprotézist.

A vizitet követően, megkezdődik a plasztikai beavatkozás előkészítése, majd jön maga a műtét, amely pár óra alatt kész is van. A műtét során az alanyt altatják. A plasztikai műtét után a beteget 1-3napig megfigyelés alatt tartják a kórházban. Ezt követően a gyógyulás pár hét alatt meg is van, majd ezt követően eltávolítja az orvos a varratokat is. A műtét után szinte, semmi heg nem vehető észre, és a mell formája tökéletesebb lesz. Fontos dolog az, hogy mindig tapasztalt és elismert plasztikai sebészhez forduljunk. Senki se szeretné gondolom, hogy a műtét után valami nyom maradjon, vagy ne adj isten a műtét alatt vagy azt követően komplikációk lépjenek fel. A jó plasztikai sebész kiválasztása tehát az elsődleges cél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése